Hostivař – Trvalkový záhon kolem sochy rodiny

zvelebení veřejného prostoru

access_time 30. července 2024
  • Úprava návrhu
  • Kontrola návrhu
  • Přijatý návrh
  • Kontrola proveditelnosti
  • Návrh k hlasování
  • Ukončené hlasování
  • K realizaci
  • Návrh vyřazen
  • Návrh zrealizován

Popis projektu

Projekt “Hostivař – Trvalkový záhon kolem sochy rodiny” je zaměřen na vytvoření krásného a udržitelného květinového záhonu kolem sochy rodiny v Hostivaři. Tento záhon bude obsahovat pečlivě vybrané trvalky a cibuloviny, které přinesou krásu a barvy do této oblasti po celý rok. Výsadba rostlin jako Rudbeckia hirta, Nepeta ‘Purrsian Blue’, Azalea, Allium ‘Purple Sensation’ a další, vytvoří harmonickou a atraktivní kompozici, která bude potěchou pro oči návštěvníků a přinese nový život do veřejného prostoru.

Ilustrační obrázek


Odůvodnění návrhu

Projekt podáváme, protože socha rodiny v Hostivaři si zaslouží být obklopena prostředím, které odráží její význam a krásu. Trvalkový záhon nejen zlepší estetiku okolí sochy, ale také podpoří místní biodiverzitu a poskytne přirozený prostor pro hmyz a další drobné živočichy. Tento projekt je příležitostí, jak přispět k udržitelnosti a kráse našeho veřejného prostoru.

Současný stav

V současné době je okolí sochy rodiny v Hostivaři neudržované a bez výrazných estetických prvků. Prostor kolem sochy je zanedbaný a chybí mu jakákoliv květinová výsadba, která by ho oživila a zpříjemnila pro návštěvníky.

Zamýšlený stav

Po realizaci projektu bude okolí sochy rodiny v Hostivaři proměněno v nádherný trvalkový záhon. Plánujeme obdělání půdy rytím a odtěžením, plošnou úpravu terénu a doplnění zeminy. Následně bude provedena výsadba cibulí a hlíz, včetně rostlin jako Rudbeckia hirta, Nepeta 'Purrsian Blue', Azalea, Allium 'Purple Sensation' a dalších. Celý proces bude doprovázen pravidelnou zálivkou včetně dovozu vody, aby byly rostliny správně ošetřeny a měly ideální podmínky pro růst.

Přílohy návrhu

NázevÚpravy

Předpokládané náklady (povinné)

DruhPopisPočet jednotekJednotková cenaCelková cena
Realizaceúprava okolí včetně dopravy a skládkovného112,00012,000
RealizaceRostliny včetně zeminy, mulčovací kůry ap.157,00057,000
RealizaceVýsadba dřevin a květin123,00023,000

Celková částka : 92,000 Kč + rezerva 10% = 101,200

Jména a příjmení navrhovatele

Michal Dudák

Lokalita

place Chudenická 1063/11, 102 00 Praha 15, Česko

Časová osa

Návrh k hlasování
Projekt úspěšně prošel kontrolou rozpočtu a proveditelnosti a postupuje do závěrečného hlasování. před 2 týdny uživatelem admin
Přijatý návrh
Návrh splňuje formální požadavky, přijatý. před 2 měsíce uživatelem admin
Kontrola návrhu
Projekt byl uložen a publikován před 2 měsíce uživatelem admin
Kontrola návrhu
Změna stavu před 2 měsíce uživatelem admin